Press "Enter" to skip to content

Matsuda crede ca Square Enix si-a pierdut concentrarea

Matsuda Square EnixIn timpul ultimilor ani fiscali, Square Enix a promis sa se indeparteze de la publicarea globala in favoarea unei concentrari mai mult regionale. Acest lucru nu inseamna ca, compania abandoneaza titlurile globale, mai ales cand au fost surprinsi de vanzarile vestice a unui RPG traditional.

Bravely Default lansat in Europa si America de Nord mai devreme anul acesta, a intrecut vanzari de peste 200.000 de copii in Statele Unite ale Americii in primele 3 saptamani. Potrivit unui interviu cu Nikkei, presedintele de la Square Enix, Yosuke Matsuda spune ca, compania sa nu va abandona complet titlurile globale, in ciuda piedicilor din trecut.

In trecut, cand au dezvoltat jocuri de console cu premiere mondiale si-au pierdut concentrarea. Matsuda spune ca succesul recent al jocului Bravely Default a invatat o lectie valoroasa compania. Desi trebuie sa se imparta, potrivit regiunilor din jurul lumii, nu au fost capabili sa vada acest lucru clar pana acum, dar fanii jocurilor JRPG, chiar sunt impartiti in jurul lumii. Drept raspuns, Square Enix va dezvolta mai multe jocuri JRPG.

In mod ciudat, acesta atribuie problemele intalnite de Hitman : Absolution, ce a vandut 3.6 milioane de unitati in primele 4 luni si a fost insa sortit sa fie neperformant, intr-o incercare de a servi o audietna globala. Cel mai recent titlu de la Io Interactive a fost  bine primit, dar a fost o indepartare nu din cauza geografiei. Mai degraba, incercarea sa de a atrage o noua audienta a instrainat fanii de lunga durata a francizei.

Stirile bune pentru cei care au urmarit cariera agentului 47 cu interes mare? Matsuda spune ca pentru titlurile AAA care sunt dezvoltate pentru serii, vor sa-si intoarca concentrarea la radacina catre audienta initiala, muncind din greu pentru continut care poate sa faca fanii sa spuna ca „asta e Hitman pe care-l stim”. Matsuda crede ca acesta este cea mai buna metoda pentru studiourile de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *