Press "Enter" to skip to content

Mentine costurile scazute cand inchiriezi o masina

Tot mai multe persoane apeleaza la companii si firme ce ofera spre inchiriere masini pentru a indeplini nevoia de transport. Unii folosesc acest serviciu pe perioadele cand masina personala este in service, in alte cazuri masinile sunt inchiriate pe perioada concediului, pentru a nu uza masina personala. Situatiile difera, insa exista o serie de factori ce trebuie luati in considerare de fiecara data cand se inchiriaza o masina. Pentru a mentine costurile cat mai scazute oferim in continuare cateva recomandari.

Primul factor ce determina alegerea unei masini de inchiriat este propria nevoie. Personal am optat pentru Evorent Romania in momentul in care am ajuns in Bucuresti, intr-o mini-vacanta la niste prieteni. Nu puteam sa ma bazez doar pe faptul ca ma vor transporta ei – mai mergeau si la serviciu, uneori aveam de ajuns in diverse locuri si nu puteam de fiecare data sa le imprumut masinile, astfel am ales sa inchiriez. La Evorent am gasit o gama variata de vehicule disponibile pentru inchiriere. Dupa cum am spus, propria nevoie este factorul determinant in alegere: se doreste o masina de clasa compacta, cu un consum de combustibil redus, ideala pentru oras? Exista aceasta optiune. Este nevoie de o masina de familie, de un minibus sau de un pick-up – pot fi indeplinite si aceste cerinte. Drumurile pe care se va circula cu masina sunt accidentate – varianta unui SUV intra aici in ecuatie.

Pentru a reduce pe cat posibil costurile ideal este sa alegi o masina compacta, in special in cazul in care calatoresti doar cu partenerul/partenera. Consumul de combustibil este un detaliu ce nu poate fi ignorat, astfel consulta-te cu reprezentantul firmei de inchirieri auto care iti va putea spune toate aceste detalii.

Va trebui sa verifici de asemenea si daca exista o restrictie in ceea ce priveste numarul de kilometri parcursi. Ideal este sa alegi o firma de inchirieri sau un vehicul pentru care sa nu fii taxat pentru kilometrii suplimentari parcursi peste limita contractuala – in majoritatea cazurilor insa vei gasi numar de kilometri nelimitat la firme precum Evorent.

De asemenea te poti interesa daca firma de inchirieri iti poate oferi un serviciu foarte util: cel de a lua masina direct din aeroport sau de la o destinatie pe care sa o indici. Acest lucru te va scuti de cheltuielile suplimentare facute pentru a ajunge la sediul firmei pentru a ridica sau preda masina.

Ca ultim sfat, pentru a reduce costurile inchirierii poti sa faci rezervarea masinii din timp, in genul sistemului „early booking”, sau poti inchiria pentru o perioada mai indelungata, obtinand astfel un discount. In acest fel vei reusi sa ai o vacanta placuta, o calatorie de afaceri de succes sau orice altceva, cat timp ai asigurat transportul printr-o masina inchiriata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.