racoare

Un sistem de aer conditionat nu este un lucru pe care oricine si-l permite instalat in locuinta. Exista cateva solutii care te pot ajuta insa sa mai scapi de aerul sufocant de pe timpul verii, cand temperaturile depasesc 30 grade Celsius.

Pentru acasa, pentru a-ti asigura gradul de confort termic dorit pe timp de vara, poti incepe in primul rand prin schimbarea lenjeriilor de pat. Cauta lenjerie din bumbac 100% – aceasta absoarbe foarte bine transpiratia, ofera corpului o senzatie de racorire imediata si ii permite de asemenea sa respire.

Apa rece sau chiar cuburi de gheata aplicate la incheieturile mainilor reprezinta o alta solutie rapida pentru racorire. Gatul, incheieturile genunchilor sau gleznelor sunt alte puncte in care pot fi aplicate comprese racoroase pentru a mai scapa de caldura sufocanta.

Ventilatorul – desi ofera doar o recirculare a aerului, poti sa il folosesti si pentru a te racori, punand in fata lui doua sticle cu apa rece sau chiar inghetata. Treptat vei observa ca scade temperatura in camera.

Pe cat posibil, pentru a mai diminua senzatia de caldura, deconecteaza si aparatele casnice. Aspirator, calculator, televizor, becuri, aparatul pentru cafea si altele trebuie sa ramana deconectate cat mai mult pe timp de canicula. Efectul direct nu este racorirea, insa vei preveni supraincalzirea locuintei.

Un spray racoritor te poate ajuta oricand. De preferat este sa fierbi un ceai de menta cat mai concentrat pe care il racesti cat vrei,  iar cand ai nevoia de o senzatie de racoare il pui intr-un pui intr-un recipient cu pulverizator si te stropesti cu el. Lichidul rece racoreste pielea, la fel si uleiurile volatile din menta.

Evita sarea si consuma cat mai multa apa, de asemenea evita orice alimente sunt cunoscute ca fiind deshidratante. Bauturile alcoolice intra in special in aceasta categorie, chiar daca banala bere pare mult mai racoritoare decat un pahar rece cu apa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *