burta bere
burta bere

Ziua de vineri poate fi definita de intalnirea cu prietenii si distractie. Si care este ideea de distractie preponderent aleasa? Bautura! Am fost invatati inca de mici ca nu este buna, diverse idei si pareri preconcepute legate de bautura au fost astfel formate, si au devenit mituri universal crezute dar care nu sunt neaparat adevarate. Iata in continuare cateva dintre ele, exemplificate.

1. Faci burta de la bere. Acesta este intr-adevar un mit. Conform unui studiu facut de cercetatori britanici, in care au observat unii din cei mai mari bautori de bere din lume (conform statisticilor) – cehii – s-a ajuns la concluzia ca nu exista nici o legatura intre bere si marimea stomacului. Banuiala este ca o predispozitie genetica favorizeaza formarea „burtii de la bere”.

2. Vinul dupa bere e placere, berea dupa vin e un chin. Cu totii cunoastem aceasta expresie. Daca esti beat sau nu, depinde de cantitatea de alcool pe care o ai in sange. Asadar, indiferent de ordinea in care le bei, te va afecta in acelasi fel. Astfel daca bei multa bere inainte de a bea si o tarie nu te imunizeaza pentru betie, la fel cum taria sau alta bautura bauta inainte de bere nu o face.

3. Bautura distruge celulele nervoase. Ar trebui sa consideram ca jumatate din lume a luat-o razna? Alcoolul nu omoara celulele nervoase. In mod surprinzator, stiinta sugereaza ca un consum moderat (atentie, MODERAT!) este benefic pentru organism. Desigur, excesele dauneaza.

4. In vino veritas – in vin sta adevarul. Cercetarile arata intr-adevar ca bautura reduce autocontrolul, insa asta nu inseamna ca ceea ce ajunge sa faca un om la bautura reflecta sentimentele sale sincere. Bautura te poate face sa te comporti irational, sa faci nebunii, dar asta nu inseamna ca arata exact natura ta.

5. Toti oamenii beti reactioneaza la fel. Fals. Unii cad sub masa dupa trei pahare, altii incep sa injure, altii devin din ce in ce mai tacuti si asa mai departe. Comportamentul depinde de varsta, de cantitatea de alcool consumata, de toleranta la alcool a organismului, de alimentatie si asa mai departe.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *