Press "Enter" to skip to content

Modalitati sa economisesti

 

Oricat de frustrant pare pentru unii la un moment dat nevoia de a economisi inseamna nevoia de a face ca putinul din care il ai sa iti ajunga mai mult timp. Sub o forma sau alta se pare ca trebuie sa se tina cont de anumite aspecte. Iata cateva idei in acest sens:

  1. Alege componente PC ieftine sau un laptop la mana a doua. Acest lucru te ajuta sa eviti o investitie majora care iti blocheaza banii pe moment. Actual exista si specialisti de asa natura care sa te ajute sa iti indeplinesti misiunea de a reface laptopul sau calculatorul si nu de a-l schimba total.
  2. Pune bani la ciorap. Te vei gandi ca sunt atat de multe lucruri in care sa investesti insa de fapt nu ai nevoie de toate acelea. Gandeste-te de fiecare data daca chiar ai nevoie de acel ceva.
  3. Acopera cheltuielile si mai apoi pune bani la ciorap. De multe ori ajungem sa actionam dintr-un instinct cand ne dorim sa cheltuim bani pe ceva anume. Prefera sa te gandesti de mai multe ori la asa ceva pana cand sa actionezi.
  4. Mananca acasa. Mancarea facuta acasa este mai convenabila ca pret. Chiar si cafeaua facuta acasa este mai convenabila decat a cumpara cate una in fiecare zi. Prefera sa ai un pachet la tine cu toate cele necesare. Cand tragi linie la sfarsit de luna ai deja bani economisiti.
  5. Nu cumpara nou ci la mana a doua. Este o varianta care sa te ajute sa nu tii cont de principiul prejudecatilor si sa alegi orice varianta mai ieftina pentru orice ai avea nevoie.
  6. Nu arunca sa nu uita de marunt. banii marunti sunt usor ignorati. Te uiti la cei 30 de bani si te gandesti la ce te vor ajuta. De fapt sunt si ei valorosi, mai ales cand nu ii ai. Un sfat in acest sens vizeaza rabdarea pe termen lung. Pune banii marunti intr-un loc special si uita-te la provizii o data la doua luni; vei fi surprins cati bani se pot aduna astfel.

Exista numeroase optiuni prin care sa poti economisi banii. De vreme ce iti vei da seama de nevoia de a face asta, de vreme ce te educi din punct de vedere financiar stii cum sa manevrezi totul pentru a reduce din cheltuielile zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *