Press "Enter" to skip to content

Politia va purta camere de corp

Camere AxonPolitia Metropolitana din Londra isi va atasa mici camere uniformelor lor, parte a unui pilot de un an de a surprinde dovezi in timp real. Aproximativ 500 de ofiteri de politie vor testa conceptul camerelor video purtate pe corp in 9 cartiere din Londra. Filmul vrea sa ajute politia sa surprinda, administreze si sa distribuie dovezi, in timp ce sunt pe strada, dar de asemenea sa monitorizeze cum interactioneaza atat ofiterii cat si persoanele suspecte in timpul arestarilor sau scena crimei.

Filmarile vor fi automat incarcate pe un website, Evidence.com, unde autoritatile pot analiza ceea ce a fost surprins. Politia Metropolitana a facut un parteneriat cu Taser International, ce au baza in Arizona, pentru camerele de corp Axon, ce pot surprinde pana la 12 ore de filmare in continuu. Camerele nu vor fi ascunse, dispozitivele ce sunt alimentate de un pachet de baterii de marimea unui buzunar, pot fi atasate la orice, de la gulerul camasii, pana la palarie sau ochelari de soare. Fisierele nu pot fi alterate sau sterse de cineva care poarta dispozitivul, dupa spusele companiei.

Nu este pentru prima data cand ofiterii vor purta camere de corp. Un test similar are loc in Bremerton, Los Angeles, Washington, Miami, Virginia, Danville, Minnesota, Duluth si alte orase importante.

Intr-un studiu din anul 2012, Universitatea Cambridge, ce a fost realizat in Rialto, California, folosirea camerelor video purtate de ofiterii politiei a avut un succes mare. Rezultatele au aratat 88% reducere de plangeri ale cetatenilor, si o reducere de 60% de folosire a fortelor in anumite situatii.

Camerele Axon sunt de asemenea folosite in timpul inregsitrarilor seriei de pe BBC, Traffic Cops, unde o unitate de criminalisti din Anglia, folosesc camere pentru a surprinde incidente din punctul de vedere al ofiterilor.

Se pare ca tehnologia avanseaza tot mai mult, iar informatiile si probele in cazul anchetelor sunt mult mai usor de administrat si mai greu de ascuns, de aceea am putea simti ca se face dreptate cu adevarat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *