Press "Enter" to skip to content

Reprezinta un risc anvelopele second hand?

Anvelopele uzate reprezinta o optiune mai ieftina ce ajuta mult la reducerea costurilor cu intretinerea autovehiculelor. In perioada recenta au inceput sa apara din ce in ce mai multi comercianti ce vand astfel de anvelope. Oamenii sunt atrasi adesea de ideea de a economisi, ignorand de cele mai multe ori riscurile asociate acestora.

De ce reprezinta achizitionarea de anvelope second un risc?

Nu este recomandata deoarece prezinta un risc mai mare de explozie, rezultand in accidente tragice. Nu poate fi negat faptul ca anvelopele second hand pot fi intepate, pot avea umflaturi, pot sa piarda mai repede presiunea si asa mai departe. Chiar si depozitarea improprie a lor poate contribui la deteriorare. In mod ideal, o anvelopa nu trebuie utilizata o perioada mai mare de 6 ani. Astfel nu poti avea deplina incredere intr-un cauciuc second, intrucat nu stii cat timp a fost utilizat. Dupa o perioada de timp, anvelopa prezinta un grad mai redus de frecare in contact cu drumul. Aceasta inseamna ca va dura mai mult sa franezi, masina va incetini mai greu.

Dupa cum se poate observa si la un elastic, proprietatile sale chimice si fizice se schimba odata cu trecerea timpului. Isi pierde din elasticitate si devine mai maleabil, exact in acelasi fel se petrec lucrurile si in cazul anvelopelor second hand.

Daca nu ai posibilitatea sa iti cumperi cauciucuri noi, poti apela si la cele second. In acest caz trebuie sa fii foarte atent cand le alegi. Tine cont de gradul de uzura, verifica orice posibile semne si defecte ascunse. Nu te lasa pacalit si nu cumpara fara sa le verifici bine inainte, pentru ca la urma urmei este vorba de siguranta masinii tale, siguranta ta si a celorlalti pasageri si participanti la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *