Press "Enter" to skip to content

Scapa de dependenta de smartphone

aplicatii-mobileObsesia Smartphone ar putea fi in crestere, dar o noua aplicatie vrea sa ajute utilizatorii sa petreaca mai putin timp pe telefoanele lor. Aplicatia Android Break Free urmareste cantitatea de timp pe care o petreci uitandu-te la telefon si iti spune cand ar trebui sa iei o pauza.

Break Free pastreaza file in cat timp petreci folosind aplicatia, cat de des iti deblochezi telefonul si cat de mult timp petreci vorbind telefoane. Calculeaza un scor de obsesie bazat pe aceste criterii si iti va trimite notificari sugerand sa incetinesti atunci cand folosesti prea mult telefonul.

Fondatorul aplicatiei, Mrigaen Kapadia, le-a spus celor de la Mashable, intr-un interviu, ca vor sa faca oamenii sa realizeze ca compania umana este mai buna decat compania de telefoane.

In pastrarea spiritului in a alege oamenii in fata telefoanelor, utilizatorii pot programa perioade de odihna cu aplicatia dezactivand sunetele de notificare si internet, auto-respingand apelurile si configurand raspunsuri automate pentru mesaje.

BreakFree este gratuit de descarcat, dar utilizatorii vor trebui sa upgradeze la versiunea premium de 2 dolari pentru a primi cele mai multe statistici detaliate, incluzand pauzele si cat de mult timp petreci vorbind la telefon si in intermediul aplicatiilor individuale.

Obsesia smartphone-urilor este in crestere si se raspandeste. Un studiu recent, realizat de firma de analize Flurry, a descoperit ca exista 176 milioane de oameni dependenti de telefon la nivel mondial, o crestere cu 123 la % fata de anul trecut.

BreakFree este momentan valabil pe Android, dar website-ul sau spune ca o versiune iOS este in lucru si o sa apara in curand. De aceea, aplicatia te ajuta foarte mult sa scapi de dependenta de a folosi telefonul, aceasta devenind un viciu foarte nefolositor. Pe mine ma deranjeaza ca atunci cand merg la un restaurant cu cineva si stau la o discutie, ca persoana de langa mine sa stea tot timpul pe telefon neoferindu-mi atentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.