Ingrijorat

IngrijoratSa te ingrijorezi este rau pentru sanatatea ta. Ingrijorarea nu este o stare normala a mintii si iti afecteaza negativ sanatatea, chiar si cea fizica. Cand te ingrijorezi, se intampla schimbari fizice in corpul tau care sunt foarte negative. Creste stresul ce poate duce la cresterea presiunii sangelui, poate cauza niveluri mai mari de acid in stomac, pot cauza tensiuni asupra muschilor si dureri de cap, printre multe alte lucruri.

Ingrijorarea nu este naturala. Se ingrijoreaza copii? Se ingrijoreaza animalele? Se ingrijoreaza toti adultii? Nu exista nimic inerent in a fi om ce inseamna ca trebuie sa te ingrijorezi. Ingrijorarea este o patologie, o distorsiune a starii noastre naturale. Stii cele  mai frecvente instructiuni oferite in Biblie? Surprinzator, este nu „sa-ti iubesti aproapele” sau „sa-l iubesti pe Dumnezeu”, sau orice altceva de genul. Este simplu „nu iti fie frica”. Nu stiu de cate ori apare aceasta porunca, insa am estimat ca intre 100 si 366 de ori. Nu trebuie sa fii credincios sa iti dai seama ca acesta este un sfat bun.

Asa ca, cum putem scapa de aceste ingrijorari? Ca toate celelalte obiceiuri, ar putea sa nu fie usor de facut, dar exista cativa pasi simpli, clari si eficienti pe care poti sa ii faci pentru a elimina grijile din viata ta.

Realizeaza ca tu esti in control. Steven Covey ne spune ca primul pas pentru o viata mai buna este realizarea ca suntem liberi sa alegem cum sa reactionam circumstantelor. Ingrijorarea este o alegere, este in capul nostru, si in sfera noastra de influenta.

Recunoaste ca ingrijorarea este un obicei. Ca toate obiceiurile, exista un impuls de ingrijorare, si poate sa nu fie usor sa scapi de acest lucru, mai ales daca ti-ai facut griji toata viata. Insa este posibil sa-ti schimbi acest obicei si sa scapi de el in timp.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *