Press "Enter" to skip to content

Sfaturi pentru desfundarea canalizarii

Se creeaza un real disconfort in momentul in care tevile din locuinta se infunda. Indiferent ca este vorba de scurgerea de la bucatarie sau cea de la baie, de ape reziduale sau menajere, de resturi de mancare, grasimi, par sau alte substante, infundarea tevilor reprezinta o problema ce necesita rezolvare imediata.

Cand ne confruntam cu o astfel de situatie putem opta pentru cateva solutii simple si practice pentru a inlatura disconfortul. Cateva dintre aceste solutii sunt enumerate in continuare pentru a veni in ajutorul celor ce se confrunta cu astfel de probleme.

1. Foloseste apa fierbinte. Apa clocotita este o solutie eficienta prin care se poate desfunda canalizarea. Daca motivul scurgerii sau tevilor infundate este reprezentat de depuneri de grasimi, de resturi alimentare ori alte substante de acest gen, apa fiarta si turnata apoi in scurgerea chiuvetei sau cazii le poate dizolva.

2. O alta modalitate de a desfunda scurgerile ori canalizarea este folosirea de bicarbonat de sodiu in combinatie cu suc de lamaie. Un amestec de bicarbonat de sodiu cu suc de lamaie sau otet de mere in proportie de 1:2 turnata in canalizare si lasata sa actioneze dizolva particulele ce au dus la situatia initiala de infundare. Ulterior se poate turna apa pentru ca acele depuneri sa fie inlaturate, fie apa rece, fie apa clocotita.

3. Apa cu sare. Poate parea mult prea simplu, insa pentru dizolvarea depunerilor de grasimi ce blocheaza scurgerile si canalizarea apa cu sare poate fi foarte eficienta. Cantitatea de sare trebuie sa fie intr-o concentratie destul de ridicata, apoi amestecata cu apa clocotita si turnata in scurgerea infundata.

4. Folosirea unei sarme. Aceasta metoda se aplica in momentul in care scurgerile sanitare sunt blocate cu materiale mai greu de indepartat. Se va folosi o sarma indoita la unul din capete in forma unui carlig, care poate fi foarte utila atat pentru desfundarea scurgerilor de la chiuveta din bucatarie sau baie ori de la cada cat si pentru desfundarea vasului de toaleta.

5. Traditionala pompa sau ventuza nu trebuie sa lipseasca din nici o casa. Prin vacuumul creat se dezintegreaza si se sparg blocurile de substante care au dus la blocarea scurgerilor sau tevilor. Miscarile scurte si repetate prin care este actionata pompa pot fi combinate si cu utilizarea unei solutii de apa clocotita cu sare, precum am spus si la punctul 3.

Toate aceste metode sunt utile in momentul in care problema nu este una foarte grava. Pentru situatii mai complicate insa, cand se infunda ori incepe sa refuleze sistemul de canalizare, se impune gasirea unei solutii mai eficiente. Putem face reparatii si interventii minore pe langa casa, insa cand situatia se agraveaza trebuie sa apelam la ajutorul specialistilor.

Solutiile pot fi gasite chiar si online, un bun exemplu in acest sens este si firma reprezentata pe site-ul www.vidanjari-desfundari-salubritate.ro. Serviciile oferite includ vidanjare, desfundari si curatari de canalizare, dar si spalari de spatii verzi, incinte betonate, piscine si chiar si decolmatari sau denisipari.

Fie ca urmezi sfaturile simple enumerate mai sus, fie ca apelezi la ajutorul specialistilor, vei reusi sa gasesti solutia potrivita pentru a inlatura disconfortul unei canalizari infundate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.