Press "Enter" to skip to content

Sfaturi pentru incepatorii in vanzari

A vinde orice pare sa fie un lucru destul de greu. Nu este insa imposibil. Desi a vinde este o arta, desi un bun agent de vanzari nu poate fi oricine, cei ce vor sa inceapa o cariera in acest domeniu trebuie sa tina cont de cateva aspecte.

Inainte de a incerca sa vinzi ceva – aici ne adresam in special incepatorilor in vanzari – trebuie sa cunosti foarte bine, in absolut toate detaliile, produsul sau serviciul pe care vrei sa il vinzi. Trebuie sa stii si care sunt punctele forte dar si neajunsurile produsului sau serviciului oferit, pentru a putea pune intr-o lumina buna aspectele pozitive dar pentru a fi pregatit si in cazul in care clientul sesizeaza unele neajunsuri.

Un alt secret ce de fapt nu este un secret este sa ai incredere in tine. Chiar inainte de a incepe discursul de vanzare, dupa ce ai studiat temeinic produsul sau serviciul, va trebui in primul rand sa fii tu absolut convins de ceea ce vrei sa spui. Daca vei reusi sa fii entuziast vei transmite acest lucru si clientului – nu trebuie sa vorbesti ca un robot programat care ofera un discurs monoton si neatractiv.

Pentru a fi un bun vanzator trebuie sa stii sa gandesti si ca un client. Pune-te in locul clientului si incearca sa intelegi ce nevoi are si ce asteptari. Acest lucru te va ajuta sa iti transformi si sa adaptezi discursul de vanzari si oferta in functie de ceea ce isi doreste fiecare dintre clienti. In aceasta etapa trebuie sa fii de asemenea foarte atent la ceea ce iti spune clientul, sa ii asculti si intelegi exact nevoile, dupa dictonul „clientul nostru, stapanul nostru”.

Un ultim sfat foarte important: fii pregatit si pentru refuzuri. Situatia reala arata ca doar unul din zece clienti POATE va cumpara in cele din urma. Refuzurile trebuie sa le abordezi ca pe o noua provocare, iar motivele din spatele acestora, daca le vei cere clientilor sa ti le exprime, te vor ajuta pe viitor sa iti concepi o strategie mai buna de a vinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *