Press "Enter" to skip to content

Stiai despre beneficiile consumului de ulei de in?

Potrivit unor surse anonime, uleiul de in se foloseste in alimentatie de peste 9.000 de ani. Unele dovezi istorice atesta ca exista in Siria, aici fiind transformate pentru prima data semintele de in in ulei. De asemenea, s-ar parea ca respectivul elixir era utilizat ca supliment alimentar. Mai tarziu a devenit remediu insemnat in tratarea de boli diverse.

In prezent il gasesti pe piata sub o multitudine de consistente, in functie de procesul prin care a fost obtinut. O popularitate insemnata a cunoscut-o cel realizat prin presarea semintelor la rece. Un exemplu de magazin online din care poti comanda ulei de in obtinut prin acest procedeu este uleielixir.ro. Ofera produse calitative, naturale.

De altfel specialistii magazinului recomanda consumul de ulei de in Elixir pentru numeroasele sale proprietati nutritive si nu numai. Este considerat a fi uleiul cu cel mai bogat continut de Omega 3. Altfel spus, reprezinta o sursa pura de sanatate si nu ar trebui sa te privezi de beneficiile sale.

Uleiul de in si beneficiile consumului sau

Acest tip de ulei, obtinut prin presare la rece, prezinta numeroase beneficii pentru organism. Are, pe langa omega 3 dupa cum am mentionat deja, si cantitati insemnate de omega 6 si 9, de asemenea esentiali pentru o dezvoltare corespunzatoare a organismului si totodata a sistemului nervos.

Prezinta o cantitate insemnata de lipide polisaturate si nesaturate. De asemenea cantitatea de acid alfa linoleic continuta aduce o contributie enorma in ceea ce priveste o concentratie optima de colesterol. Astfel sunt reduse sansele de dezvoltare a afectiunilor de inima.

Cantitati bogate de fier, zinc, complex de vitamine B, silicon, sulf, calciu, magneziu, potasiu, mangan sunt de asemenea prezente in compozitia acestui sortiment de ulei.

Daca optezi pentru inlocuirea uleiului de consum obisnuit cu ulei de in Elixir, acolo unde se poate folosi, iti asiguri sanatatea oaselor prin faptul ca acesta reduce din riscul de dezvoltare a osteoporozei. Ajuta totodata la formarea oaselor, respectiv la regenerarea lor.

Poti sa previi si boli cardiovasculare comune prin consumul lui si asta se datoreaza continutului bogat de acid alfa linoleic. Poti sa ajuti la scaderea colesterolului rau tot prin acest ulei, consumat moderat si regulat desigur, si la fel poti ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Cei care sufera de astm si trec prin perioade dificile din cauza acestuia, pot reduce din inflamatiile sistemului respirator cu ajutorul uleiului ce poate reprezenta un ajutor insemnat si in cazul celor care au predispozitie la alergii diverse.

Sau daca faci parte din categoria celor ce cauta cu tot interesul metode de slabire sau cel putin care sa contribuie la acest proces, atunci afla ca uleiul de in te ajuta in acest sens prin faptul ca are actiune laxativa. Pune in miscare sistemul digestiv si astfel elimini toxinele din corp.

Desigur ca beneficiile acestui ulei sunt cu mult mai multe. Si la nivel extern isi aduce contributia. Pielea capata un aspect mai sanatos, iar asta e pentru ca organismul fabrica mai usor colagen. Mai ales daca dezvolti deseori alergii la diverse cosmetice ar trebui sa folosesti ulei de in Elixir.

Poti sa afli mai multe beneficii specifice uleiului mentionat si de asemenea sa il comanzi pentru tine de pe uleielixir.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *