Press "Enter" to skip to content

Taierea arborilor e un chin? Nu si cu noile unelte de gradinarit

Tunderea arborilor la momentul potrivit prin utilizarea intrumentelor corecte nu numai ca sporeste si ofera forma coronamentului din gradina, dar ajuta si la promovarea unei mai bune cresteri a pomilor, prin protejarea impotriva vastelor boli de copaci.

Inainte de a trece la procesul de taiere al arborilor, este important sa cunosti cum se taie un copac, la ce dimensiuni este recomandat sa fie, precum si care este echipamentul corespunzator pentru obtinerea unei gradini frumoase si impodobite corespunzator.

Din motive de siguranta, purtati si echipamente de protectie, utilizati instrumente potrivite si bucurati-va de o noua metoda de relaxare, ce poate fi practicata in zilele libere sau ca si alternativa la a scapa de stres.

Fierastraul de mana se utilizeaza pentru a realiza proceduri de intretinere de baza in gradina. Dupa cum ii spune si numele, acesta este actionat manual si este utilizat pentru taierea ramurilor copacilor si pentru alte activitati de taiere a materialelor din lemn din jur.

La achizitionare, un ferastrau de mana are mai multe lungimi, varfuri ascutite sau dinti. Cel mai important este sa le alegeti in functie de tipul de copaci pe care ii aveti in gradina, mai duri si mai rigizi sau mai plapanzi.

Fierastraul cu lant sau cu motor electric este ideal pentru modelarea copacilor in ideea de a obtine o forma finala atragatoare. De fapt, acest dispozitiv, ce este alimentat cu gaz, realizeaza cele mai importante sarcini, printre care selectionarea crengilor, taierea ramurilor crescute inestetic sau defrisarea arbustilor ce nu mai sunt verzi si ocupa spatiu in gradina.

In plus, a nu se uita nici de faptul ca orice fierastrau circular sau polizor de casa si gradina necesita ascutire inainte de orice activitate. Pentru acest lucru se recomanda si achizitionarea unei masini de ascutit panze promovate si lansate recent pe piata de producatorul german Metabo.

 

Daca de ascutirea fierastraielor si polizoarelor se ocupa specialistii de la Metabo cu ale lor produse noi, atunci este timpul sa revolutionam gradinaritul si sa ii conferim o noua dimensiune, cea de relaxare si activitate placuta, realizata in familie.

Este important ca multe dintre activitatile de gradinarit sa se realizeze in familie, mai ales pentru ca fiecare poate realiza cate ceva si poate manevra cu usurinta o unealta.

De la lopata, grebla si pana la masina de tocat frunze, aceste unelte se pot utiliza in fiecare proces din gradina, totul pentru ca aspectul acesteia sa fie cu mult mai placut si sa invite spre relaxare.

De ce o gradina aranjata?

Atunci cand locuiesti la curte iti pasa de ceea ce zic vecinii, mai ales pentru ca acolo ai crescut si acolo iti duci traiul si este important ca intreaga comunitate sa te vada cu ochi buni si sa fii apreciat ca un bun familist si gospodar ce esti.

In plus, vei vrea ca de fiecare data cand ajungi acasa sa te bucuri de propria oaza de relaxare, sa te intinzi pe o patura pe iarba verde si sa servesti un picnic delicios.

La acestea se mai adauga faptul ca ori de cate ori te simti obosit sau esti incarcat de grijile de la munca, poti gasi cate ceva de facut in gradina in asa maniera incat intreaga ta atentie sa se concentreze pe una dintre aceste activitati.

Ai un strat de prasit, ai un arbore de legat, ai de lastarit o portiune de vie sau ai de plantat un copac si niste flori si ti-ai asigurat dupa-amiaza intr-un mod cat mai productiv.

Acesta activitate se defineste prin doua sensuri pozitive, cel de a elimina agitatia si stresul din viata ta si cel de a contribui la o gradina cu mult mai estetica, in care sa iti savurezi si cafeaua de dimineata alaturi de cei dragi.

 

Blogger: Ankez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.