Press "Enter" to skip to content

Tipuri de sisteme de incalzire si unde sunt folosite

Cand se renoveaza o locuinta sau chiar o cladire de birouri, se vizeaza optimizarea spatiului odata cu maximizarea functionalitatii la cheltuieli minime. Acest obiectiv este unul urmarit de toti care iau decizia de renovare. Un aspect foarte important este si cel ce tine de alegerea unui sistem de incalzire eficient. Exista optiuni variate, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Pentru a putea alege mai usor, oferim in continuare cateva dintre aceste tipuri de sisteme cu detalii despre cum functioneaza.

1. Sistemul de incalzire bazat pe aer propulsat. In cadrul acestuia, aerul este incalzit intr-un cuptor si apoi distribuit in intregul spatiu prin conducte. Optiunea aceasta se dovedeste una foarte rentabila pe termen lung, si structura poate fi folosita de asemenea si pentru racirea spatiului. Ca neajuns ar fi necesitatea instalarii sistemelor de conducte in cazul in care nu exista deja, de asemenea necesarul filtrelor pentru a preveni raspandirea alergenilor.

2. Sisteme de incalzire radiante. Aerul este incalzit aici fie prin conducte plasate in podea, sau prin panouri radiante montate pe pereti sau tavan. Prin conducte circula apa incalzita de un boiler, iar ca avantaje sistemul creeaza un mediu ambiant confortabil si o temperatura conform cu dorintele. Neajunsul ar fi ca astfel de sisteme sunt putin mai costisitoare.

3. Incalzire prin sisteme bazate pe aburi – astfel de solutii nu sunt foarte des folosite in zilele noastre. Apa este incalzita de un dispozitiv si convertita in aburi, care incalzesc metalul tevilor si conductelor, implicit al aerului ambiental. Aburii se condenseaza si se transforma inapoi in apa care este repusa in circuit.

4. Sistem de incalzire bazat pe energie geotermala – dupa cum ii spune si numele, foloseste caldura interna a pamantului pentru a incalzi si spatiile. Pe termen lung un astfel de sistem poate duce la o economie pe partea de cheltuieli cu incalzirea de pana la 70%. Ca si oricare alta inovatie, sistemul de incalzire bazat pe energie geotermala este destul de costisitor.

One Comment

  1. Vreau si eu sa cumpar un apartament si inclind din toate punctele de vedere, mai ale s al felului in care este izolat, spre unul ce este realizat de Maurer-Residence. Cred ca este unul dintre cele mai importante aspecte pentru un apartament, ce aduce in acelasi timp nu doar confort, dar si costuri mai scazute la utilitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.