Press "Enter" to skip to content

Tipuri de vecini pe care toata lumea ii are

Omul este un animal social, prin urmare ii place sa fie inconjurat de alti oameni. Cu totii avem vecini, indiferent ca locuim la casa, la apartament, intr-un internat sau oriunde altundeva. Daca uneori dai peste vecini foarte de treaba cu care te intelegi foarte bine, exista si reversul situatiei: poti nimeri in momentul in care te muti intr-o locatie noua niste vecini de-a dreptul enervanti. Am intocmit aici cateva tipologii de vecini pe care multi dintre voi ii vor identifica, cel putin unul sau doua cazuri.

1. Spionul. Supranumit si „camera de supraveghere”, este acel vecin sau vecina care se intereseaza despre toata lumea, despre toti locatarii din bloc, toti vecinii de pe strada sau chiar despre tot cartierul. Stie tot ce misca in zona, de obicei are mult prea mult timp liber si il petrece studiind pe toata lumea.

2. Vecinul super-amabil. Atat de amabil incat uneori te sacaie cu atata amabilitate. Nu poti face un pas ca te complimenteaza, isi ofera tot timpul ajutorul, te ajuta chiar fara sa vrei si uneori asta poate deveni agasant.

3. Vecinul galagios. Parca tot timpul are de reparat ceva prin casa cand tu vrei sa te odihnesti. Exact in momentul in care te simti mai obosit incepe sa bata prin pereti, sa mute mobila, sa reorganizeze prin apartament, facand galagie.

4. Petrecaretul. Acest tip de vecin este unul care isi face simtita prezenta chiar daca nu ai intrat inca in bloc. Auzi muzica din strada, la un astfel de volum asculta tot timpul si tine petrecerile pana la ore tarzii din noapte.

5. Barfitorul. Daca mai are si caracteristica celui de la punctul 1 – spion, ai incurcat-o de-a dreptul. Nu vei putea face un pas fara sa stie toata lumea ce ai facut.

Lista poate continua cu alte tipuri de vecini enervanti: cel care vine tot timpul sa imprumute, cei cate se cearta ca ii aude tot blocul, cei care tin foarte multe animale in casa etc. Ii avem cu totii, cel putin unul din toate categoriile enumerate. Trebuie sa facem cumva sa ne intelegem si cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *