Press "Enter" to skip to content

Traieste acum, lasa trecutul in urma

Am ajuns sa devenim intr-atat de ocupati cu viata de zi cu zi, atat de prinsi cu toate, incat uitam sa ne bucuram de micile lucruri care conteaza de cele mai multe ori foarte mult. Incet dar sigur, legatura dintre minte si suflet devine din ce in ce mai incetosata. Toate acestea ni se intampla fara sa ne dam seama, rareori realizam asta.

Chiar daca viata nu e tot timpul ca-n povesti, poate fi facuta in asa fel incat sa fie mai placuta. A trai minimalist inseamna a trai in prezent. Reprezinta cheia catre pacea interioara si catre fericire. A trai in prezent ne face sa constientizam valoarea fiecarui aspect al vietii.  Numai cand stim sa valorificam fiecare moment, fie ca e cand mancam, dormim, citim, orice activitate trebuie sa fie facuta cu implicare maxima si cu angajament.

In continuare prezentam cateva modalitati ce te pot ajuta sa iti calmezi mintea, sa constientizezi prezentul si sa te bucuri de fiecare moment.

Incepe-ti ziua cu un zambet. Poate ca nu va rezolva toate problemele, insa cu siguranta iti va oferi atitudinea potrivita pentru a putea trece mai usor peste ele.

Elibereaza-te de ganduri. Sunt doar o parte din fiecare persoana, nu intreaga persoana in sine, deci relaxeaza-te si lasa-le sa nu te mai afecteze.

Concentreaza-te pe ceea ce ai de facut. Atentia acordata oricarei sarcini inseamna sa o completezi cu succes.

Fii bun cu cei din jurul tau. Bunatatea si empatia ajuta sa iti dezvolti umanitatea. Ajuta-i pe cei din jurul tau si vei vedea ca vei fi mai indragit si mai iubit.

Observa frumusetea naturii – este cea mai frumoasa creatie dintre toate cate exista. Te va ajuta sa iti eliberezi mintea de toate gandurile si grijile.

Iarta si uita. Poate ca ai fost ranit de oameni in trecut si inca tii in amintire acele ganduri neplacute. Incearca sa uiti si sa ierti greselile altora fata de tine.

Traieste in prezent si vei vedea ca nu vei avea decat de castigat, te vei simti mai increzator, mai sanatos, vei avea un sentiment mai puternic de apartenenta in familie si intre prieteni si te va ajuta sa scapi de acele sentimente de grija si disconfort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *