Press "Enter" to skip to content

Un animal de companie te scapa de stres

A avea un animal de companie poate fi un factor care sa inlature stresul, care iti imbunatateste starea de spirit. Prezenta unui animal de companie este o sursa de bucurie si divertisment pentru stapani. Cum poate ajuta un animal de companie la inlaturarea stresului? Prin numeroase moduri!

Studiile arata ca cei ce au un animal de companie sunt efectiv mai bine pregatiti psihic sa faca fata situatiilor stresante. Dragostea neconditionata pe care ne-o ofera un animal de companie reduce considerabil impactul negativ pe care stresul il are asupra sanatatii.

Surprinzator sau nu, tensiunea arteriala ridicata – unul din cele mai frecvente efecte secundare ale supunerii la stres, poate fi tinuta sub control cu ajutorul unui animal de companie. Cercetari realizate de oameni de stiinta arata faptul ca avand un animal de companie uiti mai repede de stres si probleme si tii astfel la un nivel normal tensiunea arteriala.

Jobul este unul din factorii principali aducatori de stres in zilele noastre. Printre problemele pe care le provoaca stresul se numara si cresterea nivelului de colesterol din sange. Astfel avand un animal de companie scapam treptat de stres si se tine de asemenea sub control si nivelul de colesterol din sange.

Persoanele care au animale de companie tind sa fie mai fericite, mai sociabile, nu mai sufera de singuratate si au un respect de sine crescut. Sprijinul emotional adus de un animal de companie are un impact pozitiv asupra starii generale de bine. O consecinta mai grava a stresului – depresia – poate fi de asemenea tinuta la distanta daca se detine un animal de companie. Petrecand zilnic timp cu prietenul necuvantator in corp se elibereaza asa-numitii hormoni ai fericirii, care tin la distanta starile depresive.

Impactul pozitiv pe care il are un animal de companie se pare ca nu se face simtit doar asupra sanatatii mentale. Per total se ajunge la inlaturarea stresului si a tuturor consecintelor negative pe care acesta le are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.