Press "Enter" to skip to content

Utilizari medicinale ale uleiului de masline

Nu e neaparat necesar ca de fiecare data cand te simti bolnav, ai o mica afectiune a sanatatii, sa alergi repede la medic. Cu totii stim ca tratamentele sunt costisitoare, insa adesea uitam ca probleme minore de sanatate pot fi tratate foarte bine si cu remedii casnice, ingrediente simple, pentru maximum de avantaje. Uleiul de masline este unul din aceste ingrediente, ce poate fi gasit aproape in orice locuinta si care are multe proprietati medicinale.

De mii de ani uleiul de masline a fost utilizat pentru proprietatile sale benefice. Nu este folosit doar ca aliment, este de asemenea pe larg utilizat pentru diverse afectiuni ale sanatatii, dermatologice sau de alta natura. Un fapt uimitor este cel ca nu provoaca reactii alergice. Bun pentru par si pentru piele, are insa mult mai multe utilizari din punct de vedere medical.

Extras din masline, care reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, este ideal pentru persoanele ce sufera de diverse afectiuni ale pielii. Uleiul de masline este antibacterian, are proprietati anti-iritante si astfel orice persoana, de orice varsta, il poate folosi. Este o solutie excelenta pentru pielea uscata sau iritata, aplicarea de ulei de masline sau de solutii pe baza de ulei de masline hidrateaza pielea si ii ofera elasticitate si un aspect sanatos.

Din aceste motive uleiul de masline este folosit cu preponderenta in domeniul cosmeticelor, sapunurilor dar si altor produse de infrumusetare. Printre alte beneficii pe care le aduce uleiul de masline se numara si prevenirea si chiar tratarea diverselor afectiuni cardiovasculare. Avand un continut bogat de grasimi monosaturate, ajuta la reducerea nivelului de colesterol care provoaca majoritatea problemelor sistemului cardiovascular. Antioxidantii continuti, precum vitamina E, regleaza de asemenea tensiunea arteriala.

Acum ca stiti toate aceste beneficii oferite de uleiul de masline, aflati inca un lucru: ajuta si la tratarea infectiilor urechii. Doua sau trei picaturi de ulei de masline puse in ureche inainte de culcare scad inflamatia si inlatura durerea. Toate aceste utilizari medicale ale uleiului de masline, cat si gustul si savoarea pe care o ofera mancarurilor, il recomanda pentru oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *